27. stu 2010.

kuhano vino..



Upravo mi je pravo malo otkriće;

Koristi se u kiselim krastavcima, u štrudlama i kolačima, prirodni je lijek za zubobolju, a kad se promiješa sa mlijekom i soli liječi glavobolju.
Ulje klinčića ublažava bolove u zglobovima i grčenje mišića, masiranje tijela sa uljem od klinčića ublažava stres....  kažu da je klinčić univerzalnim začin te je najbolji prirodni antioksidans


A mani je najomiljeniji u kuhanom vinu..... mmmm kako je to dobro, a nije da se hvalim, ali ja kuham najbolje kuhano vino  - isprobano večeras  :)




A da sam znala prije da je klinčić antioksidans, koristila bi ga više, a sad je pravo vrijeme da počnem..... kuhati više vina sa puno klinčića!!  :)

26. stu 2010.

tragovi u snijegu...

.... i konačno (ili ne) pao je prvi snijeg i naravno izazvao kolaps u prometu, jer bez obzira na sve najave padalina ove vrste, nitko se nije pripremio i nitko to nije shvaćao ozbiljno.. (pa ni ja)
Ali, danas je petak (dan za metak...he, he, he) i svi nekud iduuuu VAN... pa i ja sam bila, nakon duuugo vremena, sa B. u Mercatoru :), kupila neke sitnice i sjele smo na pivo - odlično!
Uz puno bla, bla, bla, smislenog i besmislenog izlazak je bio uspješan - i tako treba svaki petak! :)

....al trenutno imam jednu drugu  zanimaciju... tražim torte, šašave i šarene i slatke i divne torte i tortice... ove su mi definitivno favoriti za sada....a di je 6. mj    :-)



                                          
hi, hi, hi :))

...al sad ipak  u  fotelji  i uz čašu crnog vina, opuštati  ću se uz svog heroja, jer još nije tako kasno.... ;)

25. stu 2010.

kiseli krumpirići

Uz čašu pive sa sokom od crnog ribizla i pre pre kiselim krumpirićima, kao grickalice koje englezi jednostavno obožavaju, evo palo mi je na pamet da bi mogla nešto i napisati o tome!
Ja nisam englez i nemam takvo nepce koje podnosi toliko octene kiseline sadržane u jednom krumpiru, ali valjalo je i to probati!!
Uz svu finu hranu koja postoji na ovom svijetu, buljim u punu zdjelu tih kiselih grickalica i mislim : šta nam je ovo trebalo, al pivo je fino i uživam u njemu!! :)

Možda ću opet nekad pisati o nekoj finoj hrani, finim restoranima ili ne tako finim, ali o dobroj hrani definitivno,
vinu, suncu ili bolje trenutno magli Novog Zagreba (na koji još uvijek nisam navikla)....
....al' osjećam se dobro.... :)